06
ARA
2022

ÜNİ-DOKAP Üniversiteleri Üst Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi (18.08.2022)

2022 Yılı Dönem Başkanlığını Hitit Üniversitesinin yürüttüğü DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) Üst Kurul Toplantısı, Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.
Kurul üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin tarafından, 2017-2021 yılları arasında ÜNİ-DOKAP tarafından yapılan çalışmalar, 2017-2021 yılları arasında DOKAP tarafından üniversitelere sunulan proje destekleri, 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında (SBB) onayda olan ve DOKAP’ta değerlendirme aşamasında bulunan projeler hakkında bilgilendirme yapıldı.
Toplantıda, ÜNİ-DOKAP’ın yapısal ve finansal modelinin bölgesel kalkınmada öncü rol oynayacak şekilde yeniden tartışılması ve planlanması, 25 Kasım 2016 tarihli DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Protokolünün işlevselliğinin üye üniversitelerin mevcut imkan ve altyapıları bağlamında gözden geçirilmesi, üye üniversitelerin bölgesel kalkınmaya yönelik analizinin yapılması, ÜNİ-DOKAP için en az on yıllık bir vizyon geliştirilmesi ve buna göre perspektif çizilmesi ve Ortak Araştırma Merkezleri kurulması fikrinin olgunlaştırılması ile projelerin farklı üniversitelerin birlikteliğiyle yürütülmesi konularındaki gündem maddeleri görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu.
Üst Kurul Toplantısının ardından, katılımcı üniversite rektörleri ve ilgili kişiler ile birlikte Çorum’un tanıtımına yönelik tarihi ve turistik mekanlara yapılan ziyarette bulunuldu.
Program, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın katılımları ile gerçekleştirilen istişare toplantısı ile sona erdi.

Cevap bırakın

*