27
ARA
2023

ÜNİ-DOKAP Dönem Başkanlığı Amasya Üniversitesine Devredildi

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliğinin (ÜNİ-DOKAP) 2024 yılı dönem başkanlığı Ordu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen toplantı ile Üniversitemize devredildi.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş başkanlığında, gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat Kurt, Prof. Dr. Mehmet Kızılkaya, Genel Sekreterimiz Osman Akbaş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhittin Yılmaz, Ondokuz Mayıs  Üniversitesi Rektör  Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır ile DOKAP Genel Sekreteri Tolgahan Köken ve üniversite temsilcileri katıldı.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş konuşmasında, ÜNİ-DOKAP 2023 yılı dönem başkanlığında yapmış olduğu bazı çalışmaları anlattı ve “Dönem başkanlığını teslim alacak olan Amasya Üniversitesi ve değerli Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi hocama hayırlı olsun.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Kurt ise devir teslim töreninde yaptığı konuşmada “2016 yılında bölgede hizmet vermeye başlayan ÜNİ-DOKAP platformunu ülkemizin ve bölgemizin kalkınması adına çok önemli bir platform. Daha önce dönem başkanlığını başarıyla yürüten hocalarıma teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de daha kuvvetli iş birlikleri yaparak güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Kurt ile Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş devir teslim protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi şu ifadelere yer verdi.

“Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Üniversiteler Birliğinin (ÜNİ-DOKAP) 2024 yılı dönem başkanlığını üniversitemize devredilmesinden dolayı çok mutluyuz. Bilindiği gibi ÜNİ-DOKAP, 15 Kasım 2016 yılında bölgeye hizmet vermeye başlayan bir platformdur. ÜNİ-DOKAP’ın temel hedefi üye üniversiteler arasında akademik iş birliğini geliştirip, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari iş birlikleri yapmaktır. Bununla birlikte üniversite-sanayi etkileşimi ile üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşıyarak ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamaktır. Bu amaçlar doğrultusunda çalışan UNİ-DOKAP, bölgesel ve ulusal kalkınmaya sağladığı destek çok büyük ve önemlidir. Bu bağlamda, 2023 yılı ÜNİ-DOKAP Dönem Başkanlığı görevini tamamlayarak bu görevi bize devreden Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş Hocam ve ekibine teşekkür ediyorum. 2024 Yılı ÜNİ-DOKAP Dönem Başkanlığı’nın Amasya Üniversitesi’ne de hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Cevap bırakın

*