06
ARA
2022

ÜNİ-DOKAP Stratejik Planlama Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi (05.07.2022)

DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Stratejik Planlama Kurulu Toplantısı, kurul üyelerinin katılımı ile tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Toplantıda, DOKAP dönem projeleri hakkında DOKAP Başkanlığı Uzmanı Tolgahan KÖKEN tarafından sunum yapılarak 2022 yılına ait projelerin bütçesel süreçleri ve gerçekleştirme durumlarına ilişkin genel bilgiler paylaşıldı.
Sunum sonrası Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz BATUK tarafından 2022 yılı için OMÜ ve kurul üyesi 5 üniversiteyle birlikte gerçekleştirdikleri OMÜ-YÖS sınav ve yerleştirme uygulaması hakkında sunum yapıldı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ da KTÜ tarafından yapılan YÖS uygulaması hakkında bilgilendirme yaparak konu üzerinde üyeler tarafından fikir alışverişi gerçekleştirildi.
Ayrıca, İzmir Katip Çelebi Üniversitesinin geliştirmiş olduğu ve Hitit Üniversitesinde de kullanılmakta olan ÜBYS Programı’nın tanıtımına yönelik Hitit Üniversitesi Öğr. Gör. Mustafa AKÇA tarafından ÜBYS’nin mahiyeti, avantajı ve dezavantajlarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.
2022 yılında ilk kez gerçekleştirilen Stratejik Planlama Kurulu Toplantısı, katılımcı üniversiteler ile yapılan görüşmeler neticesinde 2022 yılında yapılacak olan sempozyum veya çalıştayın ÜNİ-DOKAP Üst Kurul üyelerinin yapacağı toplantı neticesinde konunun belirlenmesine karar verilmek üzere sona erdi.

Cevap bırakın

*